En man som verkligen gjorde mycket för jazzen och swingen är legenden Frank Sinatra. Artisten började syssla med musik redan år 1935 och var aktiv långt fram till sena 1990- talet. Förutom sin musikaliska karriär var han dessutom en känd filmskådespelare.

Frank kom ifrån en vanlig arbetsfamilj där han var enda barnet. Sedan tidig ålder bestämde han sig för att han skulle bli musiker och redan på 1940- talet var han sångare i orkestern Tommy Dorsey. När Sinatra märkte att han hade goda förutsättningar inom musiken bestämde han sig för att starta en egen solokarriär.

Dessvärre varade solokarriären inte särskilt länge, då han endast höll på med den till sena 1940-talet innan han valde att börja medverka i filmer, framförallt musikaler, istället. Trots sin nya karriär som skådespelare hade han ett par turnéer, varav en i Sverige år 1953.

Stjärnan är känd för ett mycket hett temperament då han kunde agera mycket impulsivt, i vissa omständigheter, och till exempel slå sönder fönster, tända eld på kontoret men ska också vid något tillfälle ha ryckt sönder en väggtelefon på ett hotell. År 1998 avled Frank Sinatra av naturliga orsaker.

galore