Många musiker har gjort stora avtryck genom sin karriär, oavsett vad det är för typ av musik eller genre som de sysslat med. Vilka som faktiskt var de första stora musikerna inom de olika större musikgenrerna är därför svårt att veta med säkerhet. Några som ock har haft ett mycket stort musikmässigt inflytande är bland annat dessa:

Madonna

En av världens största popsångerskor som har varit aktiv inom musiken sedan sent 1970-tal och början av 1980-talet.

Michael Jackson

Kungen av pop som kanske är en av de mest legendariska musikerna genom tiderna. Han började sin karriär redan som 6- åring på 1960-talet.

Elvis Presely

The king of rock’n’roll var aktiv under 1900- talet. Elvis har fått titeln som en av världens bästa sångare genom tiderna som sålt över 1 miljard skivor.

Bob Dylan

Bob Dylan var en av världens första samhällskritiska musiker inom det tidiga 1960-talets rock. Stjärnan har dessutom vunnit Nobelpriset i litteratur år 2016.

ABBA

 

Det legendariska svenska popbandet ABBA slog igenom stort på 1970-talet och har sålt över 400 miljoner skivor.

Aretha Franklin

Hon var den första kvinnliga artisten som fick vara med i Rock and roll hall of fame. Hon började sin karriär redan på 1950- talet och har sedan dess vunnit 16 grammys.

The Beatles

Detta populära pojkband bildades på 1960-talet och tog alla tjejer med storm. Bandet har genom sina aktiva år sålt över 1,3 miljarder skivor och har dessutom legat etta på billboard hot 100’s singellista 20 gånger. De har dessutom utnämnts till att vara världens bästa band genom tiderna.

Whitney Houston

Whitney var en av världens mest omtyckta sångerskor och hon sålde över 170 miljoner skivor och vann 6 grammys under sin aktiva karriär som tog fart under 1970- talet.

galore