En av världens mest populäraste musikstilar idag, som tog fart redan under det tidiga 1980-talet i Chicago, är den elektriska dansgenren House.

Ofta kopplar man samman Housemusik med glädje, fest och sommar, då det är mycket vanligt att musiken spelas på olika festivaler runt om i hela världen. Genren kommer ursprungligen ifrån Soul och sena 1970-talets disco pop, där instrument som trummor och syntar var mycket populära. Housemusiken idag är nästan helt digital och framförs av så kallade DJ’s med hjälp av en DJ mixer.

Tomorrowland – världens största Housefestival

Det finns flera stora festivaler som enbart är inriktade på denna typ av musikstil. En av dem är den belgiska festivalen Tomorrowland som arrangerats varje år sedan år 2005, då festivalen först grundades. Festivalen pågår i 9 dagar och ägerrum i staden Boom. Förutom att det är den största elektroniska dansmusikfestivalen är den dessutom den största festivalen i hela världen.

Sverige – landet som fullkomligt älskar House

I Sverige är Housemusiken mycket ledande och populär. Vi har flera framgångsrika och stora artister som har slagit igenom inom genren. Några artister vars namn är värda att nämnas är Swedish House Mafia, Nause, Axwell, Alesso och Avicii.

galore