Rihanna har varit en given trendsättare i över ett decennium nu. Stilmässigt går hon från självklarhet till självklarhet och har alltid något nytt att bjuda på. I den här artikeln får du reda på allt du behöver veta om Rihanna och hur du på bästa sätt snor stilen från henne.

Blyg tjej från Barbados

Rihanna föddes den 20 februari 1988 på Barbados. Hon fick namnet Robyn Rihanna Fenty, med tilltalsnamn Robyn. När hon sedan slog igenom var det under artistnamnet Rihanna, eftersom artisten Robyn redan finns. Popstjärnan har haft en fattig och relativt svår uppväxt. När hon upptäcktes av producenten Evan Rogers 2003 var hon en blyg liten tjej som gillade att sjunga, men utan några stora framtidsdrömmar. Men karriären tog snabbt fart och Rihanna började utvecklas som artist. 2005 debuterade hon med låten ”Pon de replay” som snabbt tog sig in på topplistorna. Men det var först 2007 som hon verkligen blev namnet på allas läppar, med låten ”Umbrella”. Listettan är fortfarande hennes största hit hittills.

Vågade sminkningar

Popstjärnan har alltid älskat smink och lanserade nyligen det helt egna sminkmärket Fenty. Produkterna blev snabbt storsäljare världen över. Det är tydligt att många vill sminka sig och se ut som Rihanna. Om man ser till alla bilder på Rihanna under hennes fjorton år som artist, ser man ett tydligt mönster i sminket. En bra bas har alltid varit det viktigaste. Med åren har contouring blivit väldigt populärt. Det som tidigare bara superstjärnorna höll på med är nu en välutvecklad sminktrend. Contouring-produkter finns bland annat som puder, kräm och sticks och ett kit bör innehålla minst tre färger. Förutom basen är Rihannas största kännetecken de mörka läpparna. Mörkröda som går åt det bruna eller lila hållet är hennes signum, och det är sällan man ser något annat. Detta matchar man bäst med lätt sotade ögon. För mycket ögon tillsammans med mörka läppar ger ofta ett tungt intryck, vilket inte är något att sträva efter. En glittrande sotning på ögonlocken öppnar istället upp ögonen samtidigt som det inte stjäl fokus från läpparna och basen.

Edgy frisyrer

Rihanna har genom åren gått igenom alla tänkbara frisyrer. Från det långa oskyldiga håret med lite självfall som hon är uppvuxen med, till de riktigt edgy kortare varianterna. Allt klär såklart en skönhet! Trots att hon ofta sätter i extensions och tar till extrema längder i sin frisyr, är det de kortare frisyrerna hon är mest känd för. Det var när hon slog sig fri från sina gamla manager 2007 som hon klippte håret i en riktigt kort page, och fick tusentals fans att göra samma sak.

Idag är de korta frisyrerna återigen trendiga, en lite längre rundklippt page är helt rätt inför sommaren. Med saltvattenspray och ett par busiga lockar känns det precis lika hett som Rihanna.

galore