Tim Bergling som går under artistnamnet Avicii är en världskänd Discjockey från Sverige som framförallt sysslade med musikgenren house. Redan som 16- åring började artisten syssla med att remixa olika låtar på sin fritid, men det var inte förrän år 2006 som han slog igenom med sin karriär på riktigt med de världskända låtarna ”Levels” och ”Fade into darkness”.

Avicii har haft ett stort inflytande över nutidens elektroniska musik, då han har varit en stor förebild för många unga som delat drömmen om den karriär artisten själv hade. Han har stått på stora scener runt om i hela världen, bland annat på en av världens största elektroniska dansmusikfestivaler, Tomorrowland.

År 2016 bestämde artisten sig för att ta en paus och sluta turnera ett tag. Planen var att endast fokusera på att producera musik. Detta blev aldrig verklighet då han tragiskt nog hastigt omkom i april 2018 i vad man tror var en självförvållad död.

Trots att artisten inte längre är vid liv är han en av de största housemusikerna genom tiderna och så sent som häromdagen lyckades han kamma hem titeln som årets svenska artist på EMA-galan som hölls i Bilbao.

galore