Schlagerns historia sträcker sig längre tillbaka i tiden än vad man vid en första gissning kanske tror. Termen kommer från det tyska ordet schlager, som betyder ”något som slår”, vilket innebär att det går hem hos publiken. Genren uppstod i slutet av 1800-talet som ett försök att få fram folklig musik. Musikstilen övergick senare till mer enkla melodier och starka refränger.

Svenska schlagerlåtar genom tiderna

Dansa i neon och Diggi-loo diggi-ley är två härliga låtar som fortfarande känns aktuella vid festliga sammanhang. Vill man slå igenom som artist så kan genren schlager vara ett alternativ värt att testa. Musikartister från Sverige har ofta framgångsrikt slagit igenom under Eurovision. Det finns många kända låtar man minns, och visst känns det lite som om det var igår oavsett när man spelar upp de medryckande låtarna. Man ser nästan det där magiska glittret på scenen framför sig, som ofta förekommer i framträdanden under melodifestivalen, när man hör ordet schlager. Inte minst är det värt att nämna det häftiga skomodet som säkert har fått en och annan i publiken att häpna och vilja testa de där coola skorna som artisterna har på sig på scenen.

Dansa i bra skor till svängig schlagermusik

Att dansa till schlagerlåtar är roligt och det brukar bli många glada skratt under en sådan kväll. Det kan vara bra att tänka igenom vilka skor man väljer att använda eftersom dansen kan bli ganska vild vilket kräver gedigna skor. Alla som har tittat på Melodifestivalen genom åren kommer säkert ihåg texten som handlar om ett par gyllene skor. Ibland kan man önska att det fanns ett par skor som fick en att känna sig extra speciell. Ska du gå ut en kväll så är det viktigt att ha bra skor att dansa i. För artister som står mycket på scen gäller det både att se eleganta ut, men framför allt behöver skorna vara sköna så att man kan röra sig mycket och vara aktiv.

Aktivitet kräver bra hållbarhet

Det kan vara bra att välja skor av hög kvalitet, inte minst om man reser eller turnerar regelbundet. Turnerande artister behöver ofta skor av mycket hög kvalitet då de rör på sig mycket. Alla som står och går mycket kan med fördel välja ett par skor från vagabond eftersom de har många tåliga modeller av naturmaterial som till exempel mocka. Eftersom det går trender inom skomode liksom inom musiken så är det tur att klassiskt alltid håller. För skulle du inte lyckas hitta några gyllene skor i någon skobutik så kanske du istället hittar ett par med detaljer som blänker lite. Det kan vara lika häftigt med silverdetaljer som kedjor eller andra diskreta detaljer av metall. Är du inte kunden som köper fashionabelt skomode i första hand utan hellre föredrar klassiska modeller, så är utbudet inom skobranschen numera oftast varierat och det finns massor av modeller att välja mellan.

galore